Hoe gegraveerde ringen een persoonlijke touch geven aan uw sieradencollectie
Ringen

Hoe gegraveerde ringen een persoonlijke touch geven aan uw sieradencollectie

Hier is een overzicht:

Inleiding tot gepersonaliseerde sieraden

Stel je eens voor, je hebt een schitterend assortiment sieraden, maar er ontbreekt iets. Juist, die unieke, persoonlijke touch! Gepersonaliseerde sieraden zoals gegraveerde ringen bieden precies dat beetje extra. Je kunt graveer je eigen tekst op prachtige zilveren ringen en dit transformeert een mooi stuk in iets dat werkelijk uniek en persoonlijk is.

Misschien wil je een speciale datum vereeuwigen, zoals je trouwdag of de geboorte van je kind, of misschien een naam die je dierbaar is. Wat je motivatie ook is, je kunt een ring laten graveren op ringen nl een uniek sieraad met eigen tekst. Het proces is gemakkelijk en het resultaat is een sieraad dat een conversatiestuk is, en meer dan dat, een herinnering die je elke dag bij je draagt.

Bijkomend voordeel is dat deze ringen vaak worden geleverd in een luxe beschermdoosje voor ringen, waardoor ze veilig bewaard blijven als je ze niet draagt. En hoewel de gedachte aan het bestellen van een ring online misschien ontmoedigend klinkt, is ringmaat opmeten eigenlijk heel simpel. Er zijn online veel handleidingen beschikbaar om je hierbij te helpen.

Wat het shoppen naar deze persoonlijke schatten nog aangenamer maakt, is de mogelijkheid om ringen te kopen met eigen datum, tekst of namen gravure Klarna. Dit betekent dat je veilig en achteraf kunt betalen, wat een stressvrij proces van aanschaf mogelijk maakt.

Zodra je je weg vindt door de vele opties, zal je merken dat het toevoegen van gegraveerde ringen aan je collectie een van de meest bevredigende keuzes is die je kunt maken. Elk sieraad wordt een klein verhaal op zich, iets dat zoveel meer vertelt dan alleen een stijl of trend.

De betekenis van gegraveerde ringen in de geschiedenis

Stel je voor, eeuwen terug, hoe een gegraveerde ring een statussymbool en een teken van liefde en loyaliteit was. Terwijl je jouw ringmaat opmeet voor die perfecte pasvorm, denk eens na over hoe zulke sieraden diep geworteld zijn in tradities.

Gegraveerde ringen hebben al sinds de oudheid een belangrijke betekenis. De elite koos vaak voor een ring laten graveren op Ringen.nl als een manier om hun macht en invloed kenbaar te maken. Dit gebruik filterde door naar de gewone burgerij, waarbij families hun erfstukken versierden met betekenisvolle gravures.

In de romantische context werden ringen gegraveerd met liefdesverklaringen. Verliefde koppels gravereerden hun eigen tekst op prachtige zilveren ringen, vaak met hun initialen of de datum van een belangrijk moment zoals een jubileum. Een uniek sieraad met eigen tekst droeg bij aan de charme van het gebaar.

 • Ringen kopen met eigen datum, tekst of namen gravure via Klarna bood de drager een tastbare herinnering aan een speciale gelegenheid of persoon.
 • Gravures dienden eveneens als een vorm van identificatie en bescherming. Koningen en edelen hadden zegelringen met hun familiewapen om documenten te verzegelen.
 • In de middeleeuwen was het niet ongewoon dat medische informatie in een ring werd gegraveerd. Bijvoorbeeld in het geval van een medische aandoening, zodat een arts direct wist hoe te handelen.

Tegenwoordig koester je jouw gegraveerde ring misschien veilig in een luxe beschermdoosje voor ringen, maar vroeger dienden deze gravures dus echt als een bron van informatie en status.

De geschiedenis toont duidelijk dat gegraveerde ringen meer zijn dan alleen een mooi sieraad. Ze zijn een venster naar jouw persoonlijk verhaal, jouw geschiedenis en jouw hart. Wanneer je de volgende keer besluit een ring te laten graveren, weet dan dat je deel uitmaakt van een rijke traditie.

Hoe selecteer je de perfecte ring voor gravure?

Bij het kiezen van een ring om te laten graveren, wil je dat deze persoonlijk én prachtig is. Begin met deze stappen om de ideale ring te vinden:

 • Bepaal je stijl: Wil je een statement maken of iets subtiels? Graveer je eigen tekst op prachtige zilveren ringen voor een tijdloze en veelzijdige look die nooit uit de mode raakt.

 • Kies de juiste maat: Een goed passende ring is cruciaal. Neem de tijd om je ringmaat op te meten of laat het professioneel doen. Een ring die goed zit, draag je met meer plezier en de gravure komt mooier uit.

 • Denk aan de gravure: Wat wil je laten graveren? Ringen kopen met eigen datum, tekst of namen gravure geeft een zeer persoonlijke touch. Zorg dat je een duidelijk idee hebt van wat je wilt voordat je bestelt.

 • Overweeg het materiaal: Zilver, goud of misschien roestvrijstaal? Het materiaal bepaalt de uitstraling en duurzaamheid van je gegraveerde ring. Zilveren ringen zijn populair voor gravures vanwege hun elegante uitstraling en betaalbaarheid.

 • Bestel veilig: Kijk of je online met Klarna kunt betalen voor extra gemak en bescherming. Wanneer je een ring laat graveren op ringen.nl, verzekert Klarna je van een veilige transactie.

 • Presentatie is alles: Een luxe beschermdoosje voor ringen zorgt niet alleen voor een prachtige presentatie maar beschermt je ring ook wanneer je deze niet draagt.

Een gegraveerde ring is een uniek sieraad met een eigen tekst die herinneringen vasthoudt. Met zorg en aandacht voor de selectie, schenk je niet alleen een stukje sieraad maar ook een persoonlijke ervaring.

De verschillende stijlen van ring gravures

Wanneer je besluit om een ring te laten graveren, opent er zich een wereld aan mogelijkheden. Elke stijl vertelt iets unieks over jou. Duik je mee in de verschillende opties die de kunst van het graveren te bieden heeft?

 • Klassieke gravure: Dit is de tijdloze keuze. Denk aan een datum, een naam of een korte liefdevolle boodschap aan de binnen- of buitenkant van de ring. Lettertypes variëren van sierlijk script tot strak en modern.

 • Handschrift gravure: Stel je voor—jouw eigen handschrift of dat van een dierbare, vereeuwigd op je ring. Dit is intiem en persoonlijk. Het voelt alsof de afzender altijd bij je is.

 • Vingerafdruk gravure: Voor wie echt iets unieks wil; jullie vingerafdrukken samengesmolten op een ring. Het symboliseert verbinding op het meest persoonlijke niveau.

 • Symbolen en afbeeldingen: Misschien kies je liever voor een symbool dat veel voor je betekent. Of het nu gaat om een hartje, oneindigheidsteken of een klein icoontje dat voor jou speciaal is.

 • Speciale tekens: Als taal jouw ding is, waarom niet een ring laten graveren met speciale tekens of zelfs coördinaten? Een subtiele manier om een speciale plek of moment vast te leggen.

En hoe regel je dit nu? Bij Ringen.nl kun je jouw ringmaat opmeten en direct ringen kopen met eigen datum, tekst of namen gravure. Bovendien, met Klarna, koop je nu en betaal je later. Elk sieraad komt in een luxe beschermdoosje, perfect om het als cadeau te geven of als een blijvende herinnering voor jezelf te houden. Graveer je eigen tekst op prachtige zilveren ringen en maak van elk juweel een verhaal dat alleen jij kunt vertellen. Klaar om jouw persoonlijke touch toe te voegen?

Ideëen voor persoonlijke boodschappen en symbolen

Wanneer je ervoor kiest om een ring te laten graveren op Ringen.nl voor een uniek sieraad met eigen tekst, open je een wereld van mogelijkheden om je ring persoonlijk te maken.

 • Data Om Nooit Te Vergeten: Een populaire optie is om belangrijke data, zoals de dag van je huwelijk of de geboortedatum van je kind, te graveren. Je kunt de datum in Romeinse cijfers omzetten voor een extra stijlvol effect.

 • Liefdesverklaringen: Graveer je eigen tekst op prachtige zilveren ringen met een korte liefdesverklaring of jullie bijnamen voor elkaar. 'Altijd' of 'Voor altijd' zijn simpele woorden die veel betekenen.

 • Symbolen van Connectie: Kies voor symbolen die jullie relatie of vriendschap illustreren, zoals een oneindigheidsteken, een hartje, of zelfs jullie eigen gecreëerde symbool wat niemand anders heeft.

 • Coördinaten van Speciale Locaties: Heb je een speciale plek die veel voor je betekent? Laat de coördinaten graveren op een ring. Een eerste ontmoeting, een huwelijksaanzoek, of je thuisbasis, het kan allemaal.

 • Persoonlijke Mantra's of Quotes: Een inspirerende quote of persoonlijke levensmotto maakt je ring niet alleen uniek, het kan ook dienen als een dagelijkse herinnering aan je waarden en doelen.

 • Initialen: Eenvoudig en klassiek, het graveren van initialen is een subtiele manier om je band met een geliefde uit te drukken.

Bij het kiezen van een gravure is het ook belangrijk om je ringmaat op te meten om zeker te zijn dat je comfortabel je gepersonaliseerde sieraad kunt dragen. Bovendien, wanneer je ringen koopt met eigen datum, tekst, of namen gravure op Klarna, controleer dan of ze komen in een luxe beschermdoosje voor ringen, wat helpt om je kostbare gegraveerde ring veilig en schoon te houden.

Gravures en de emotionele waarde van sieraden

Wist je dat het personaliseren van een sieraad, zoals het graveer je eigen tekst op prachtige zilveren ringen, niet alleen over esthetiek gaat? Het draait om het vastleggen van een moment, een herinnering, of een gevoel dat voor altijd wordt vereeuwigd. Door te kiezen voor een ring laten graveren op ringen nl, creëer je een uniek sieraad met eigen tekst die resoneren met jouw persoonlijke verhalen en dierbare herinneringen.

Stel je een luxe beschermdoosje voor ringen voor, dat een speciale ring huisvest met een datum, tekst of namen die je zelf hebt gekozen. Elke keer dat je die doos opent, komt de emotionele waarde die je met die gravure hebt verbonden, naar boven. Het is een constante herinnering aan de liefde, vriendschap of de speciale mijlpaal die je met die gravure wilde vieren.

Bij het ringen kopen met eigen datum, tekst of namen gravure, zorg je ervoor dat jouw sieraad net zo uniek is als jouw eigen verhaal. Gebruik Klarna voor een soepele aankoopervaring, want de emotionele waarde die je in jouw sieraad legt, is onbetaalbaar.

Hier zijn een paar ideeën waarmee je jouw sieraden persoonlijk kunt maken:

 • Vier een speciale gelegenheid zoals een verjaardag of jubileum door de datum te graveren.
 • Draag je dierbaren bij je door hun namen of initialen te laten graveren.
 • Voeg een inspirerende tekst toe die je motiveert en kracht geeft op moeilijke dagen.
 • Markeer een persoonlijke overwinning met een gravure van een betekenisvolle datum of woord.

En vergeet niet je ringmaat op te meten! Niets is zo teleurstellend als het ontvangen van een prachtig gegraveerde ring die niet past. Neem de tijd om dit correct te doen, zodat je ten volle kunt genieten van jouw unieke, emotioneel waardevolle sieraad.

Technieken van ringgravure: van handgravure tot lasertechnologie

Ringgravure is een kunstvorm die bestaat uit het met uiterste precisie graveren van tekst, data of namen in een ring. Deze persoonlijke touch maakt elke ring uniek en speciaal. Maar hoe wordt deze gravure precies aangebracht?

 • Handgravure is de traditionele methode, waarbij een vakman met een speciale beitel en hamer handmatig letters en figuren in het metaal kerft. Dit is een tijdrovend proces, maar het resultaat is een authentieke en klassieke look, met elk stukje gravure uniek.

 • Een andere techniek is machinegravure, waarbij gebruik wordt gemaakt van een mechanische machine die in staat is om fijnere en meer uniforme lijnen te produceren. Dit is sneller dan handmatige gravure en biedt nog steeds een hoge mate van precisie.

 • De meest moderne methode is lasergravure, waarbij door middel van een laserstraal de tekst of het patroon met uiterste nauwkeurigheid wordt geëtst in het oppervlak van de ring. Lasergravure kan zelfs de meest complexe ontwerpen aan en is perfect voor mensen die grafische elementen of sterk gedetailleerde afbeeldingen willen graveren.

Als je graag een ring zou willen laten graveren, biedt Ringen.nl de service om je eigen tekst, datum, of namen met precisie op prachtige zilveren ringen te etsen. Gebruikmakend van de nieuwste technieken zorgen ze ervoor dat je favoriete quote of de speciale datum perfect wordt weergegeven. Bovendien worden de gegraveerde ringen geleverd in een luxe beschermdoosje, ideaal om zowel het sieraad als de herinnering te bewaren.

Voordat je een ring laat graveren, is het belangrijk om je ringmaat correct op te meten zodat het sieraad comfortabel past. Ringen kopen met eigen datum, tekst of namen gravure kan bovendien gemakkelijk en veilig met Klarna, waarbij je de optie hebt om eerst je ring te ontvangen en later te betalen. Zo kun je op een verantwoordelijke en gemakkelijke manier een zeer persoonlijk sieraad toevoegen aan je collectie, waarbij een stukje van jezelf of een bijzondere herinnering vereeuwigd wordt in de vorm van een prachtige ring.

Zorg en onderhoud van gegraveerde ringen

Zodra je de perfecte ring hebt laten graveren op Ringen.nl, of het nu met een speciale datum, tekst, of namen is, wil je natuurlijk zorgen dat deze uniek sieraad mooi en ongeschonden blijft. Hier zijn wat tips om jouw gegraveerde ringen in topconditie te houden.

 • Schoonmaken met zorg: Gebruik een zachte doek en milde zeep om je ring te reinigen. Vermijd schuurmiddelen die de gravure kunnen beschadigen. Spoel de ring goed af met water en zorg dat er geen zeepresten achterblijven.
 • Pas op met chemicaliën: Huishoudelijke schoonmaakmiddelen, chloor en zelfs sommige handcrèmes kunnen je ring beschadigen. Doe je ring af wanneer je in de buurt komt van dergelijke stoffen.
 • Bewaren: Wanneer je je ring niet draagt, bewaar het dan in een luxe beschermdoosje voor ringen. Dit helpt om krassen en andere schade te voorkomen.
 • Vermeid krassen: Wees extra voorzichtig met activiteiten waarbij de ring kan krassen. Denk aan klussen, sporten of andere handarbeid.
 • Periodieke controle: Laat je ring af en toe controleren door een professional, vooral de setting van eventuele edelstenen.

Als je de ringmaat wilt opmeten of nieuwe ringen kopen wilt, overweeg dan ook om je toekomstige aankopen te beschermen. Een goede onderhoudsroutine zorgt ervoor dat je ring er altijd als nieuw uit blijft zien. Betaal simpel en veilig voor je nieuwe aanwinsten met services zoals Klarna, en graveer je eigen tekst op prachtige zilveren ringen om je collectie nog persoonlijker te maken.

Populaire gelegenheden voor het geven van een gegraveerde ring

Sommige momenten verdienen een bijzonder aandenken, en wat is er nu specialer dan een ring met een persoonlijke boodschap? Gegraveerde ringen zijn de perfecte keuze voor tal van gelegenheden en hier zijn enkele populaire momenten waarop jij zo'n uniek sieraad kunt geven:

 • Verjaardagen: Vier de dag in stijl en laat een ring graveren met de leeftijd, naam of een speciale datum. Het is een prachtige manier om iemand te laten zien dat je hebt nagedacht over een geschenk dat echt persoonlijk is.

 • Jubilea: Of het nu gaat om een huwelijksjubileum of een andere mijlpaal, een gegraveerde ring marcceert op charmante wijze de tijd die jullie samen hebben doorgebracht. Kies ervoor om een datum, tekst of beide te graveren om het moment te herdenken.

 • Huwelijksaanzoek: Personaliseer een aanzoeksring met jullie initialen of de datum waarop je ‘Ja, ik wil’ vraagt. Zo wordt het moment nog onvergetelijker.

 • Geboorte: Vier de komst van een nieuw leven met een ring gegraveerd met de naam en geboortedatum van de nieuwe aanwinst. Zo heb je altijd een liefdevolle herinnering aan dit wonder.

 • Afstuderen: Markeer de voltooiing van een belangrijke mijlpaal met een ring waarin je de afstudeerdatum of een bemoedigende boodschap laat zetten. Een blijvende herinnering aan jaren van hard werken.

Voordat je besluit om een ring te laten graveren, is het cruciaal om de juiste ringmaat op te meten. Gelukkig kun je op ringen.nl eenvoudig jouw ringmaat vinden en een uniek sieraad bestellen dat perfect past. Kies je voor een luxe beschermdoosje, dan blijft de ring veilig en is het nog specialer om te geven. En met opties zoals het kopen op Klarna, heb je alle flexibiliteit voor een stressvrije aankoop. Met de mogelijkheid om je eigen datum, tekst of namen als gravure toe te voegen, weet je zeker dat je een hartverwarmend geschenk geeft met een unieke boodschap die speciaal voor hen is gekozen.

Gegraveerde ringen als erfstukken: een tijdloze traditie

Heb je ooit nagedacht over hoe bijzonder het is om een stukje van je eigen geschiedenis door te geven? Gegraveerde ringen zijn al eeuwenlang geliefd als erfstukken. Ze hebben het wonderlijke vermogen om verhalen, liefde en tradities van de ene op de andere generatie over te dragen. Dit maakt ze tot een tijdloze keuze voor wie iets blijvends wilt achterlaten.

Stel je voor dat jouw eigen achterkleinkinderen een ring laten graveren op Ringen.nl met een uniek sieraad, en daarbij jouw wijsheid of een speciale datum kunnen toevoegen. Ze zouden dan een tastbare herinnering hebben aan hun voorouders. Het graveer je eigen tekst op prachtige zilveren ringen geeft hen niet alleen een persoonlijke toets, maar verbindt hen ook met jou.

 • Kies je ring: Ringen kopen met eigen datum, tekst of namen gravure is eenvoudiger dan je denkt. Begin met het opmeten van je ringmaat, zodat jouw toekomstige erfstuk perfect past voor wie het ook is bedoeld.
 • Personaliseer: Met de Klarna-service kun je jouw ring moeiteloos personaliseren en pas betalen nadat je tevreden bent met het resultaat.
 • Bewaar het veilig: Elke ring komt vaak in een luxe beschermdoosje. Dit zorgt ervoor dat jouw erfgoed goed beschermd blijft voor de komende generaties.

Een simpel 'ik hou van jou', een geboortedatum of een levensmotto kunnen de essentie van een leven vastleggen. Jouw ring wordt een kostbare schakel in een ketting van herinneringen. Denk eraan als je jouw persoonlijke boodschap uitzoekt; dit zou de echo kunnen zijn van jouw stem lang nadat je er niet meer bent. Zo krijgt jouw sieradencollectie niet alleen een persoonlijke touch maar wordt het ook een bron van toekomstige verhalen en wijsheden.

Combineren van gegraveerde ringen met andere sieraden

Wanneer je een persoonlijke toets wilt toevoegen aan je outfit, is het combineren van gegraveerde ringen met andere sieraden dé manier om te gaan. Jouw persoonlijke ring, misschien wel een ring die je hebt laten graveren met een eigen tekst via ringen nl, vormt een unieke aanvulling op jouw stijl. Maar hoe doe je dat precies, zodat het geheel stijlvol blijft?

 • Begin bij het kiezen van een thema of kleurenpalet. Combineer bijvoorbeeld jouw zilveren ringen die gegraveerd zijn met andere zilveren sieraden om een coherent beeld te creëren.
 • Denk na over de balans. Een ring met een grote gravure of een opvallend design, kan het best gecombineerd worden met subtielere sieraden.
 • Mix en match met zorg. Heb je een ring laten graveren met een speciale datum, tekst of naam? Laat dit de ster van de show zijn en voeg andere sieraden toe die de gravure complimenteren.
 • Wees niet bang om te spelen met texturen. Een gladde gegraveerde ring kan prachtig afsteken tegen een sieraad met een ruwere textuur.
 • Bewaar jouw persoonlijke sieraden veilig in een luxe beschermdoosje voor ringen wanneer je ze niet draagt, zodat ze altijd klaar zijn om te schitteren bij je volgende ensemble.

Heb je nog geen gegraveerde ring? Geen probleem, het is gemakkelijk om je ringmaat op te meten en ringen te kopen met eigen tekst of datums. Veel winkels, waaronder ringen nl, bieden de service om jouw unieke ring te graveren, en je kunt zelfs de betaling regelen via Klarna.

Onthoud dat het gaat om jouw persoonlijke stijl. Durf te experimenteren met jouw gegraveerde sieraden en maak elk stuk tot een uiting van wie jij bent.

In de wereld van sieraden is personalisatie het toverwoord. Ringen kopen met eigen datum, tekst of namen gravure is populairder dan ooit. Misschien heb je al eens een ring laten graveren op Ringen.nl met een uniek sieraad met eigen tekst. Wat kan je in de toekomst verwachten als het gaat om deze persoonlijke touch?

 • Technologische Innovatie: Verwacht vernieuwende technieken voor fijne, precisie gravure, zodat je nog meer bijzondere ontwerpen en patronen kunt laten ingraveren. Misschien zelfs met 3D-effecten!

 • Interactiviteit: Denk aan ringen waarbij de gravure meer is dan tekst of een datum. Stel je interactieve ontwerpen voor die veranderen of een verhaal vertellen als je ze beweegt.

 • Duurzaamheid: Met een groeiend milieubewustzijn zullen de materialen waaruit jouw gegraveerde sieraden vervaardigd zijn, steeds belangrijker worden. Duurzaam gewonnen of gerecycled materiaal gaat het nog meer overnemen.

 • Meer dan alleen tekst: Gravures van vingerafdrukken, geluidsgolven van een stem of zelfs QR-codes die linken naar een speciale boodschap zullen nog populairder worden.

 • Ambacht ontmoet technologie: Ambachtelijke technieken gecombineerd met geavanceerde technologische tools zullen zorgen voor unieke en ongeëvenaarde ontwerpen.

Wanneer jij je ringmaat gaat opmeten voor jouw nieuwste aanwinst, denk dan ook eens aan hoe die in de toekomst tot leven kan komen met deze innovatieve ideeën. Vergeet niet jouw pareltje veilig op te bergen in een luxe beschermdoosje voor ringen. Of je nu kiest voor de optie om een ring te laten graveren met Klarna voor een beetje financiële flexibiliteit of een ring te graveren met je eigen tekst op prachtige zilveren ringen, één ding is zeker: de toekomst ziet er glanzend uit voor gegraveerde sieraden.

Afsluiting: De blijvende charme van een persoonlijke touch

Stel je eens voor: dat moment waarop je een sieraad uit een luxe beschermdoosje haalt en er staat iets gegraveerd dat recht uit het hart komt. Wellicht een datum die veel voor je betekent, een naam die je altijd bij je wilt dragen, of een tekst die jouw persoonlijke mantra weerspiegelt. Dat is de kracht van een gepersonaliseerde gravure, en keer op keer verkies je dat boven een standaard sieraad.

 • Graveer je eigen tekst op prachtige zilveren ringen en voel de voldoening die het geeft. Het maakt elke ring echt uniek.
 • Bij het ring laten graveren op ringen nl krijg je de kans om een uniek sieraad met eigen tekst te creëren. Het wordt jouw persoonlijke handtekening, gedragen rond je vinger.
 • Een correcte ringmaat opmeten is cruciaal voor het draagcomfort. Geen zorgen, het is eenvoudiger dan het lijkt en verzekert dat je gegraveerde ring als gegoten zit.

Het leven draait om die kleine, maar oh zo belangrijke details. Jouw eigen datum, tekst of namen op een schitterende ring graveren voegt een onvervangbare waarde en betekenis toe. Zeker wanneer je ringen koopt met eigen datum, tekst of namen gravure, betaal je niet alleen voor het materiaal, maar ook voor de emotionele waarde.

En laten we de praktische kant niet vergeten – je kan dit alles rechtstreeks regelen via Klarna, zonder gedoe. Je exclusieve ringen, vakkundig gegraveerd met wat jij maar wilt, zijn slechts enkele kliks verwijderd. Het resultaat? Een sieraad dat meer zegt dan duizend woorden, een persoonlijk aandenken dat je elke dag met trots draagt. Zeg het zelf, daaraan kan toch niets tippen?

Vorig
De Kunst van Gravure: Vind Jouw Unieke Zilveren Ring Online
Volgende
Zilveren ringen met een persoonlijk tintje: de charme van vingerafdruk ringen

Webshop

Onze favoriete ringen